October 5, 2014

GALETES DE MANTEGA



Dec haver fet més de 1000 galetes fent servir aquesta recepta, i sabeu què? Sempre és un èxit! Tothom qui en fa també queda encantat ja que el sabor de les galetes és intens de mantega i sucre (mmmmm què bo), i sempre queden bé. A més, són facilíssimes!


Les podeu tallar i decorar de totes les formes inimaginables. Als més petits de la casa els encantarà fer volar la imaginació, i sobretot fer "pastetes". El millor, és que un cop fetes volaran! 

Ingredients:

200 g mantega sense sal, a temperatura ambient
200 g sucre (mòlt)
1 ou batut
400 g Farina (i una mica més per estirar la massa)


Sabors opcionals:

Vanilla cookies: afegir extracte de vainilla o sucre de vainilla.
Lemon cookies: afegir la ratlladura d’una llimona
Orange cookies: afegir la ratlladura d’una taronja
Chocolate cookies: reemplaçar 50 g de Farina per 50 g de cacau en pols


Elaboració:

Batre la mantega a velocitat mitjana fins que aquesta es torni de color blanc. Afegir el sucre i l’aroma desitjat fins obtenir una crema homogènia. Incorporar l’ou batut (si volem fer galetes de colors, en aquest moment incorporar també el colorant). Afegir la Farina a velocitat baixa en tres vegades fins aconseguir una massa ferma.
Embolicar la massa en film de cuina i deixar refredar a la nevera com a mínim una hora.

Preescalfar el forn a 180ºC

Estirar la massa sobre una superfície enfarinada (sinó, la massa s’enganxarà, també es pot fer sobre paper de forn) amb l’ajut d’un corró. Per determinar el gruix de les galetes podem fer servir unes guies o dues fustes de tallar que es col·locaran en els extrem, descansant el corró sobre aquestes fustes.

Tallar les formes de les galetes amb talladors de galeta i retirar la massa que sobra. Posar-les sobre en una safata sobre paper de forn, amb una distància d’uns 3 o 4 centímetres, ja que al forn creixen una mica.

Fornejar durant 12 minuts aproximadament. Han de quedar blanquetes però més torrades pels costats. Al treure-les del forn dóna la sensació que estan crues, però al deixar refredar s’endureixen i estan perfectes.

Un cop Fredes, decorar amb glassa o amb fondant.


Decoració:

Es poden decorar les galetes amb glassa de sucre.

Ingredients:
250g sucre glass
4 cullerades clara d’ou pasteuritzada
10 gotes de llimona

Es combinen tots els ingredients a la batedora i es bat a velocitat alta durant 5 minuts. Un cop feta la glassa, es poden afegir unes culleradetes d’aigua fins obtenir la fluïdesa desitjada. El color de la glassa és blanc, però podem afegir colorant alimentari per obtenir el color que vulguem.

També es poden decorar les galetes amb fondant (comprat en tendes especialitzades). S’estira amb un corró, es talla amb la forma desitjada, i s’enganxa damunt la galeta amb pega comestible, nutella o similar.

No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...