September 8, 2014

GALETES DE XOCOLATA




Aquestes galetes de xocolata que us presento són ideals per compartir en trobades familiars o d'amics, o per berenar acompanyades d'un got de llet ben freda, o per picar en qualsevol moment!!! Són cruixents per fora i tendres per dins, i súper gustoses degut a la quantitat obscena de mantega, sal i xocolata que porten.

La clau d'aquestes galetes és refredar la massa fins que sigui dura, o fins i tot congelar-la abans de fornejar. D'aquesta manera s'aconsegueix una consistència perfecta.

Us aviso, quan les feu, volaran!! 


Ingredients:

175 g mantega sense sal, a temperatura ambient
1/2 cullereta (teaspoon) de sal
40 g sucre blanc
240 g sucre morè
1 ou
1 clara d'ou
1 1/2 culleretes (teaspoons) d'extracte de vainilla
240 g farina blanca
1/4 cullereta (teaspoon) bicarbonat
25 ml llet
250 g xocolata negra de qualitat, tallada a trossets de la mida d'un pèsol





Bateu la mantega, la sal i els dos tipus de sucre amb l'ajut d'un batedor elèctric, fins obtenir una crema blanca i més voluminosa.

Bateu l'ou i la clara d'ou junts en un bol, i afegiu lentament a la crema de mantega. Bateu fins obtenir una mescla homogènia. Afegiu l'extracte de vainilla i barregeu. 
Tamiseu la farina i el bicarbonat conjuntament. Afegiu la meitat de la mescla de farina a la mescla de mantega i bateu fins que la barreja sigui homogènia. Afegiu la llet i bateu bé. Afegiu el que queda de farina i bateu fins que quedi tot ben combinat. 
Afegiu els trossos de xocolata i barregeu bé.

Preesclalfeu el forn a 180ºC

Utilitzant dues culleres, o una cullera per a gelat petita, feu boles amb la massa (d'uns 20 g cadascuna) i col·loque-les sobre la safata del forn que haurem cobert amb paper vegetal. Les boles han d'anar separades les unes de les altres perquè al forn s'estendran i s'aplanaran. 
Refrigeu durant 20-25 minuts (en aquest punt, les boles de massa de galeta també es poden posar al congelador durant dues hores i llavors col·locar-les en un tupper hermètic i guardar-les congelades per fornejar un altre dia. Descongeleu-les durant uns 15 minuts abans de fornejar)
Un cop la massa és ben freda i dura, fornegeu-la durant 9-13 minuts. Les galetes están ben cuites quan la superfície està seca i ja no brilla. Veureu que dins el forn es van aplanant però queden inflades. No passa res, al treure-les es desinflen i queden planetes i maques. 
Traireu-les del forn i deixeu-les refredar a la safata durant 5 minuts abans de transferir-les a una reixeta per a que es refredin del tot. Veureu que les galetes estan força toves mentre són calentes. No us preocupeu, s'enduriran al refredar-se i estaran perfectes.

Font: Tea with Bea

No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...